Motiveren kan je leren

Motivatie begint bij jezelf. Hoe goed ken je jezelf? Weet je waar je met passie aan kan werken, waar je talenten liggen? Ken je ook valkuilen, je worstelpunten. Dan heb je al een flinke streep voor op velen.

Hoe dan ook, je hebt zelf het stuur in handen om je motivatie aan te zwengelen. Luister naar jezelf, kijk naar je resultaten en ook naar je fouten. Verbeter je sterke punten, want daar zal jij het verschil maken en leer uit je valkuilen en uit de fouten die je maakt. Vraag aan je leidinggevende of je fouten mag maken. Als dat mag, dan heeft die goed begrepen dat we het meeste leren uit de zaken die in de soep draaien.

Jij hebt zelf ook controle over de motivatie van je collega’s. Je kan ervoor kiezen om je collega een gemeend compliment te geven.

Het maakt niet uit of je verantwoordelijke bent of een uitvoerende medewerker. Jezelf eerlijk in de spiegel kijken, helpt om je motivatie te vergroten. Daarbij focussen op de positieve resultaten is een kunst. De minder goede bekijk je als leerpunten, ga ermee aan de slag.

Oefening baart kunst. Daarom is de tool motiveerkracht ontwikkeld. Met die tool kan je het eigen motivatiegesprek voorbereiden op jouw tempo. Je kan tijd nemen om je functioneren eens goed tegen het licht te houden. En daarmee kan je een constructief gesprek voeren. Een goed gesprek vindt een evenwicht tussen luisteren, praten, vragen stellen en begrijpen.